maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kierto kiertää

Hei vaan.

Ei tullut kuukautisia, ei tullut positiivista raskaustestiä.
Meneillään kiertopäivä 33, helvetti vieköön.
Eikä mitään kuukautisoireita!

Tein viime viikolla 2 raskaustestiä, koska optimistisena toivoin, että kierron pituus olisi 28 päivää.
No eipä näköjään ole. Tosin lääkärihän sanoi, että kireto voi olla Primolutin jälkeen vähän pidempi ja kaiketi se tasoittuu. Jos toukokuun puoleen väliin mennessä ei ole kuulunut kuuakutisia ja raskaustesti näyttää yhä negatiivista, pitäisi soittaa lekurille. Hohhoijaa.

Noh, näillä mennään. Minkäs teet.

tiistai 24. huhtikuuta 2012

KP 27

Oho, aika menee nopeasti.
Huomenna olisi jo kiertopäivä 28 ja jos kroppa olisi täydellisen säännöllinen, huomenna alkaisivat kuukautiset. Siis mikäli en ole raskaan.a. Ja milläs se nyt sitten selvitetään.

No odottamalla tai testaamalla, koska loppuviikko menee nimittäin huomisesta alkaen paikassa, jossa varmaan pari lasia viiniä tulisi joka päivä naukattua ja sellaista riskiä en kyllä uskalla ottaa. Taannoin julkaistiin jokin uusi tanskalainen tutkimus, jossa kaiketi pienetkin määrät alkoholia (tyyliin yksi lasi) raskauden alkvaiheessa lisäävät keskenmenon riskiä - ja sitä riskiä en toistamiseen halua ottaa.

Nyt onkin siis dilemma. Testaanko aamulla ennen kuin säntään Helsinki-Vantaalle? Jos tulee plussa, asiahan on sitä myöten selvä. Mutta onko testin negatiivinen tulos luotettava? Onhan se tyhmää testata sen päivän aamuna, jolloin menkat teoriassa ehkä mahdollisesti voisivat alkaa. Eihän se ole vielä luotettavaa suuntaan eikä toiseen. Jos sieltä tulee nega, en kuitenkaan uskalla juoda mitään. Jos sieltä hulahtaisikin vuotoa, olisi homma päivänselvä.

Jumaliste sentään. Perinteinen suomalainen nainen tekee todella ison numeron juomisesta! En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Mutta lähden siis yhdistetylle työ- ja huvimatkalle ihanaan maahan ja vielä ihanampaan kaupunkiin, joka on tunnettu upeista ravintoloistaan. Ja ohjelmassa on syömistä, syömistä, syömistä ja vielä vähän lisää syömistä. Ja niin niitä työjuttujakin siellä välissä. Mutta sitten vielä, mainitsinko jo, sitä syömistä. Ja kyllä hyvän ruoan kanssa lasi hyvää viiniä vois olla ihan jees.

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Vauvojen vanhempien kielenkäytöstä


Seuraa avautumista!


Niin siis MIKSI ihmiset puhuvat/kirjoittavat tämän tyyppisesti kun on kyse heidän lapsistaan:

a) "Meillä käännytään jo kyljelleen. Meillä nukuttiin koko yö. Meillä kakataan pottaan".
Siis mitä vittua. Ketkä kaikki kakkaavat pottaan? Miksi helvetissä pitää käyttää tuota idioottia passiivia? Miksi ei voi sanoa esim. "Vauvani kääntyi kyljelleen", "Eero nukkui koko yön", "Anni kakkasi pottaan".

b) Esikko. Pikkukakkonen.
Siis mitä vittua. Esikoinen ja kuopus. Tai sitten ihan voisi käyttää niitä lasten oikeita nimiä.

c) Kaksvee. Kolmejapuolvee. Liisa1v.
Siis mitä vittua.



Olen päättänyt, että jos meille joskus suodaan lapsi, hänestä puhutaan ihan hänen omalla nimellään. Lapsi on tärkeä ja arvostettu perheenjäsen, enkä missään nimessä halua alentaa häntä vain jonkin ikäluokan edustajaksi tai sisarussarjan järjestysnumeroksi.

En aio myöskään postata esimerkiksi facebookiin äärettömän rumia kuvia sottaisesta vauvasta kuvatekstillä "mä tulen täältä ja syön kaikki mustikat!".

Lapseni yksityisyyttä ja integriteettiä pitää kunnioittaa. Eihän kukaan järkevä ja reilu aikuinenkaan postaile kiusallisia ja arveluttavia kännikuvia kavereistaan (ei ainakaan pitäisi!), joten miksi pitäisi omasta lapsestaan julkaista kuvia, joissa vauva on pläästinyt omaa paskaansa ympäri seiniä.







tiistai 17. huhtikuuta 2012

Jännitystä ilmassa, tärppääkö tällä kierrolla?

Hui!
Ei oikeasti pitäisi miettiä eikä spekuloida, koska silloin pettyy.
Olin luvannut itselleni, että en laske ovulaatiopäiviä, en laske laskettuja aikoja, en mieti, pohdi, haaveile... en tee yhtään mitään. Odotan rauhassa kunnes toivottavasti tulen jonain päivänä raskaaksi, mutta en missään nimessä haihattele joka helvetin päivä että jos jos jos. Koska silloin yleensä kaikki menee vituiksi.


Mutta silti. Pakkohan se on myöntää, että pieni toive elää.
Luulen jopa bonganneeni ovulaation lauantaina, mutta en ole varma. Tai siis en uskalla toivoa. Ja kyllä sitä seksiäkin tuli tuossa niihin aikoihin harrastettua, mutta sellainen perus-pessimismi tässä on päällimmäisenä.

Siellä mitään oo.

Jos kierto olisi normaali, pitäisi ensi viikon puolenvälin/lopun aikoihin pukata menkkoja.

Pakko se on kumminkin ottaa testit mukaan työmatkalle...

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Lääkäri ja ultra

Lääkäris-frouva se vaan nettoaa kun käyn siellä pulittamassa kiltisti 130 e. Ka-ching!

Toisessa munasarjassa on kysta, mutta se oli kuulemma vesikysta, mikä olisi hyvä asia. Tai siis ei mikään suositeltava, mutta ei mikään vaarallinenkaan. Se kuulemma puhkeaa todennäköisesti itsestään ja silloin voi tulla saatanallinen kipu pariksi tunniksi (buranaa) ja voi aristaa pari päivää. Mutta jos kipu alkaa aaltoilla eikä ota laantuakseen, pitää soittaa.

Ja sitten siellä toisessa munasarjassa oli jotain pientä toimintaa, mutta ei mitään johtavaa solua vielä näkyvillä. Tosin kierto on niin alussa ja toi järeä Primolut on saattanut muokata kiertoa. Lasta saa heti alkaa yrittää, mutta nyt ei kannata sokeasti uskoa laskettuihin ovulointipäiviin, koska kierto tosiaan voi olla alkanut vähän myöhemmin kuin ekasta vuotopäivästä.

Lääkäri ei myöskään suositellut mitään tikuilla testaamista ja stressaamista, vaan normaalia elämää. Siitä olen 100 % samaa mieltä!

Ja sitten olisi sellaista tiedossa, että jos 6 viikon kuluessa ei ala vuoto, siis uudet menkat, pitää soittaa lekurille. Tosin jos onkin raskaana, ei tarvitse soittaa, koska silloinhan asia on pihvi. Ja sitten jos ei 3 kuukaudessa alkaisi lasta näkyä, pitäisi varata uusi aika ja katsotaan, mitä kystalle kuuluu. Tämä oli vähän ristiriitaista. Eihän sen kystan pitänyt vaikuttaa raskautumiseen tai raskaana olemiseen mitenkään? No, kai se on parempi jos se silti on poissa.

Eli juhannuksen jälkeen pitäis varata uusi aika ja tsekata, että mielellään osuisi vielä kierron puoliväliin jos vain mahdollista.

Mutta jos siis tässä välissä tulisi raskaaksi, ei mitään näitä tällaisia toimenpiteitä tarvita.

Huoh.

Mutta kohtu oli tyhjentynyt nätisti, se on kaikkein tärkeintä tähän hätään.

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Jotain hormonitoimintaa näyttää olevan...

...koska minua itkettää mm. se VR:n uusi mainos, jossa pieni tyttö matkustaa kiven kanssa Helsinkiin tapaamaan kivimiehiä.

Huomenna lekuriin tarkistamaan josko tyhjennys olisi onnistunut.