tiistai 23. lokakuuta 2012

30. raskausviikko!

Hei!
Viime postauksesta on vierähtänyt aikaa, mutta tässä on ollut niin paljon kaikkea puuhaa.
Tänään paukashti kuitenkin uusi viikko käyntiin, eli virallisesti nyt on 29+0. Eli 30.viikko alkoi!
Tässä vähän olotilapäivityksia ja ajatuksia:


Tuntuu todella hurjalta, että laskettuun aikaan on enää 11 viikkoa! Tai miten sen nyt laskee. Ja joo, tosiasiassa liikuttaneen 9-13 jäljellä olevan viikon tienoilla. Aika on kyllä mennyt tavallaan tosi nopeasti.
Täytyy sanoa, että onneksi vaihdoin silloin kesällä työpaikkaa. Tässä on ollut niin paljon kaikkea uutta ja ihmeellistä, että aika on mennyt jo senkin puolesta tosi nopeasti. Siellä vanhassa paikassa laahaten tämä olisi varmasti tuntunut ikuisuudelta.

Vointi on ollut hyvä kaiken kaikkiaan. Vähänkään reippaammin kävellessä alkaa hengästyttää ja välillä supistellakin. Joten aika rauhallisesti liikuskelen. Pitäisi lisätä sitä liikuntaa, mutta koko ajan on muka niin kiire ettei ehdi. Asialle on tehtävä jotain!

Sormukset menevät sormiin, mutta nilkat tuntuvat turpoavan varsinkin iltaisin. Jopa vanhat löysät villasukat jättävät puristusjälkiä ihoon! Olen rasvaillut mahaani aamuin, illoin. Iltaisin laitan Body Shopin kaakaovoipuikkoa mahaan ja rinnuksiin ja aamusuihkun jälkeen rasvaan itseni kokonaisuudessaan samaisen puljan aloe vera- bodybutterilla. Se on niiden vartalovoi- tuotteiden keveimmästä päästä, mutta silti paljon paksumpaa rasvaa, kuin mitä yleensä olen käyttänyt. Ei se ota ellei se annakaan. Voin suositella ko.tuotetta lämpimästi, koska se ei ensinnäkään tuoksu juuri millekään ja toisekseen se imeytyy yllättävän nopeasti.

Vauvanvaatteita on jo melko paljon. Äitiyspakkaus tuli (se uusi) ja sen lisäksi ostimme kassillisen vaatteita eräiltä tuttavilta ja serkkuni lainasi muutaman laatikollisen. En ole pessyt mitään enkä lajitellut, minulla ei oikeastaan edes ole käsitystä, että minkä verran mitäkin kokoa on olemassa. Säästän tuollaiset puuhat kuitenkin äitiyslomalle, silloin on aikaa. Meillähän on nyt muuttokin edessä, joten siihen liittyy ihan riittävästi pakkaamista, säätämistä ja lajittelua.

Ensi viikolla pitäisi ehkä alkaa jo vähän pakkailla ja ajattelin käyttää tämän loppuviikon hyödyksi: putsaan kesäkengät pois laatikoihinsa (vihdoin!) ja käyn läpi kaikki mapit, kansiot ja muut paperisälät. On aivan turha muuttaa sortteeraamatonta paperia uuteen osoitteeseen. Tämä on nyt se hetki, jolloin läpikäynti on syytä tehdä. Esimerkiksi mun ei kannata varmaan säilyttää kansiokaupalla jotain eri kursseihin liittyviä artikkeleita, koska ei niitä ihan oikeasti enää ikinä lue.

Painoa on tullut mukamas 10kg lisää, mutta en ihan usko siihen. Kävin neuvolassa eri vaa'alla ja kaikkihan tietävät eri vaakojen näyttävän eri painoa. En ollut myöskään ehtinyt käydä vessassa (koska pissapurkkeja sokerin ja proteiinin mittaamista varten ei ollut) ja olin juuri syönyt ison aamiaisen. Tottahan tuollaisen lisäävät painoa, eikö niin?

Vauva on saattanut kääntyä alassuin, en ole ihan varma. Kylkiluiden alle on kohdistunut useana päivänä sellaisia potkuja, etten ole aikaisemmin moisia tuntenut. Luulisin vauvan olevan siellä sellaisella mutkalla, että takamus on mahani oikealla puolella. Koko maha näyttää välillä vähän epäsymmetriseltä ja toisinaan vauva puskee hanuriaan juuri tuonne oikeaan kulmaan.  Tätä on jatkunut jo useita päiviä! Aika erikoista! Koska olin olettanut, että vauvat vielä täyttä häkää pyörivät ympyrää ja vaihtavat asentoa. Mutta toisaalta, noissa vau.fi- ja muissa raskausviikkoseurannoissa sanotaan viikon 31 kohdalla, että vauva saattaa jo kääntyä alassuin. Ehkä tämä kaveri on tehnyt sen jo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti