keskiviikko 31. lokakuuta 2012

RV 30+0 ja äitiyslomaan enää kuukausi!

Uskomatonta, että enää on 10 viikkoa laskettuun aikaan!
Ja töitä on enää 4 viikkoa ennen äitiysloman alkua!

Aika on mennyt ihan käsittämättömän nopeasti loppujen lopuksi. Olen varmasti päivitellyt tätä samaa asiaa jo tuhat kertaa, sori. Varmasti viikon kuluttua tulee taas uusi järkytys, kun siirrytään yksinumeroisiin lukuihin!

Eli ihan oikeasti, kohta se vauva tulee! Ok tietysti tässä voi mennä vielä vaikka 12 viikkoakin, jokainen yliaikapäivä on varmasti tuskaa! Katsotaan nyt miten käy.

Vauva on edelleen alaspäin kääntyneenä, ollut noin jo toista viikkoa. Ei siis ole missään nimessä kiinnittynyt minnekään tms, mutta potkut tuntuvat kylkiluissa ja alhaalla tuntuu pienempää sivelyä, ehkä siis vauvan kädet heiluvat siellä. En ole uskaltanut käydä vaa'alla. 70kg meni rikki viime neuvolakäynnillä lääkärin vastaanotolla. Mutta syytän siitä eri vaakaa, kuin millä on aikaisemmin mitattu. Enkä ollut myöskään käynyt vessassa, joten väitän painon ihan oikeasti olleen vielä kuutosella alkava. Ei tämän pitäisi varmaan olla niin iso asia, mutta kyllä se nyt pahalta tuntuu kun ei ole ikinä elämässään painanut näin paljoa! Nyt on kyllä hyvä syykin siihen, joten ehkä en nyt välitä siitä.

En ole lajitellut vauvanvaatteita enkä todellakaan ole pessyt ja silittänyt yhtään mitään. Syytä varmaan olis. Mutta teen sen vasta muuton jälkeen ja todennäköisimmin siinä vaiheessa, kun äitiysloma alkaa. Minulla on kuitenkin vahva usko siihen, että vauva ei sieltä ainakaan ennen äitiysloman alkua tule! Pinnasänky hankittaneet ehkä jopa viikonloppuna, mutta ei sekään ole varmaa. Ei vauva sitä pinnistä kuitenkaan heti tarvitse, koska minä ajattelin ajattelimme nukuttaa vauvan äitiyspakkauksen laatikossa. Siinä olen itsekin pienenä nukkunut ja sain äidiltäni vanhat lakanat ja muut härpäkkeet, joita on minulla ja veljelläni käytetty. Äitini on aikoinaan ommellut kankaiset päällysteet laatikon ulkoseiniin ja pehmikkeet sisäseiniin. Ja silloin 80- luvun alussa sellainen vaalean keltainen ja sinikukkainen Laura Ashleyn kangas on ollut tietysti hirveän tyylikäs ja moderni (ei mitään retropalloja tms. meidän kodissamme!). Öööh. No, menköön. Ei ole ehkä ihan meidän tyylistämme. Mutta on se kuitenkin ajatuksena kiva, että vauvalla on sama äitiyspakkauksen sisustus kuin äidillään ja enollaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti