torstai 8. marraskuuta 2012

Kaunis syyspäivä ja 31+1!

Jösses, taas uusi raskausviikko! Kolmaskymmenestoinen!
Hiljaa hyvä tulee.

Kaverilla on ollut muutaman kerran hikka! Ainakin oletan sen olevan hikka, koska pikkuinen ei mielestäni voisi osata noin rytmikkään toistuvaa nytkähtelyä tietoisesti tehdä.

Välillä on raskaampia ja välillä kevyempiä päiviä. Eilen esimerkiksi oli raskaampi päivä, oli tosi tukala olo koko ajan. Ja inhottavaa on autoon kömpiminen. Huomenna lähden ajamaan töiden jälkeen n. 200 km matkaa, joka normaalitilanteissa menisi tietysti yhdellä istumalla, mutta nyt varmaan täytyy pysähtyä puolessavälissä jaloittelemaan.

Neuvola on seuraavan kerran ensi viikon torstaina. Käyntejä on ollut yllättävän harvakseltaan, mutta ne nyt ovat muutenkin olleet yhtä tyhjän kanssa. Ei ole mitään ultraääniä katsottu, ei siellä varmaan sellaista laitettakaan ole. Ei mitään kokoarvioita eikä mitään muutakaan.

Neuvolakäynnit ovat tähän mennessä noudattaneet seuraavaa kaavaa: käydään ensin pissaamassa purkkiin ja stiksataan sokerit ja valkuaiset. Sitten mennään Neuvolatädin huoneeseen ja jutellaan säästä. Käydään vaa'alla ja todetaan tilanteen karmeus. Sitten kuunnellaan sydänäänet dopplerilla ja mitataan sf- mitta. Ja kiitoshei.

Olen lueskellut Kaksplus- sivuston tammikuussa synnyttävien ryhmän keskustelua (en osallistu itse, luen vain) ja siellä kansalaiset ovat saaneet vaikka mitä painoarvioita yms. neuvolakäynneillä, vaikka mistään riskiraskauksista ei ilmeisesti ole kyse (ainakaan siellä ei ole kukaan myöntänyt suoraan). Harmi sinänsä, koska olisi ihan vain mielenkiintoista tietää, minkä kokoinen vauva siellä tällä hetkellä on ihan oikeasti!
Ehkä kysäisen ultraamismahdollisuutta ensi viikon käynnillä, koska en toisaalta oikein viitsisi mennä omalle gynekologille pulittamaan 160 e siitä lystistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti