tiistai 20. marraskuuta 2012

Turvotusta, verenpainetta, stressiä ja mitä näitä nyt on

Voi kikkeliskokkelis sentään.    Muistattehan Pulttiboisin kikkeliskokkelis- miehen? Tää on tää maailma! Kenties saamme elää. Sul on mun luonto, nii, kikkeliskokkelis vaan, niin. Nii-i!

Kävin tänään neuvolassa tarkastuttamassa sf- mittaa. Olisi nyt ikään kuin 2cm suurempi kuin viimeksi, mutta kyllä tuo sf-mittailu tuntuu aikamoiselta hakuammunnalta. Nyt oli toki sama neuvolantäti, mutta kyllä varmaan hänelläkin voi mittaustulos olla jotain muuta kuin standardi. Verenpaine oli taas ollut aamulla melko korkea.

Piirsimme kasvukäyrää, joka olikin vähän hassun mallinen. Vauvan sydänäänet olivat kuitenkin hyvät.

Terkalla riitti kuitenkin sympatiaa (ja ehkä huolta?) ja hän halusi laittaa lähetteen NKL:lle äitiyspolille. Hän myös faksasi sf- mittakäyrän sinne ja laittoi siis ei-kiireellisen lähetteen, lääkäri sen sitten siellä arvioi.

No kävikin niin hyvin, että NKL:ltä oltiin yhteydessä ja saatiin varattua aika jo huomiselle aamupäivälle! Tämä ei ole siis osoitus mistään elämää suuremmasta dramatiikasta, koska siellä lääkäri oli kuulemma sanonut, että josko viikon sisään kävisin. Siellä oli kuitenkin ollut joku peruutusaika, joten homma saatiin heti eteenpäin. Se oli mahtava uutinen, kiitos siitä. Saapahan varmuuden.

Tosin voisin kuvitella, että vauva on vain sirorakenteinen eikä sellainen mörssäri, kuin mitä media antaa ymmärtää kaikkien vauvojen tänä päivänä olevan. Onhan se fakta, että ihmiset ovat jo katukuvasta päätellen tosi paljon lihavampia kuin menneinä vuosikymmeninä. Ei tarvitse kuin katsoa 10 minuuttia Tuuri- ohjelmaa, niin huomaa normaalin rajoissa olevan BMI:n omaavien ihmisten olevan vähemmistössä. Ja jos läskit (sori) saavat isoja sokerivauvoja, niin ehkä väliin solahtava sirompi vauva kiinnittää huomion ja herättää huolestusta.

Katsotaan mitä huomenna sanotaan.


Mitäs hittoa sitä pitäisi syödä tänään. Olis vähän nälkä, eniten tekisi mieli Mäkkisafkaa. Mutta verenpaineen takia se taitaa olla kiellettyjen listalla. En kyllä jaksaisi oikein kokatakaan mitään. Äääähhhh mitä mä nyt keksin. Mistä saisi hyvän salaatin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti