maanantai 28. toukokuuta 2012

(7+4) Juhannusmietteitä

Yök! Merisairas olo koko ajan!

Pakastinta syödään tyhjäksi kiireen vilkkaa, joten tässä tulee terveellisen smoothien resepti.
Tämä uppoaa tässä elämäntilanteessa aika hyvin, se on raikas, siinä on kuituja, vitamiineja, flavonoideja, proteiinia ja kalsiumia!

Puolukkasmoothie:

Jäisiä puolukoita
Bulgarian jogurttia
Rasvatonta piimää
Kaura- ja/tai vehnäleseitä
Hunajaa

En laita mitään määriä tuohon, koska siitä tulee joka kerta erilaista ja oman maun mukaan voi mixailla.
Joku sisukas voi tietysti jättää makeutuksen kokonaan pois, mutta mä olen niin tissiposki että vähän täytyy olla. Ja sitäpaitsi hunaja on tosi terveellistä!

Näkisin, että tuo on oikeasti ravintoarvoiltaan ihan ässä! Bulgarian jogurtin voi tietty korvata millä tahansa maustamattomalla jogurtilla, nyt käytin Bulgariaa koska sitä sattui olemaan kotona. Siitä Lindemansin partaäijä-jogurtista tykkään tosi paljon, ja se sopii tähän myös loistavasti.

Ja raskauden pahan olon taittamiseen ihan kamalan hyvä. Voihan tuohon tietysti laittaa ihan mitä tahansa marjojakin, mutta mulla on nyt tuo puolukoiden tuhoaminen ykkösprioriteettina.

Ystävällinen esimieheni toi mulle tänään järkyttävän määrän raparperia! Lupasin pyöräyttää tänne duuniin jonkun piirakan. Kuulemma ei huomiseksi, koska hän on itse poissa silloin. Asia selvä. keskiviikoksi sitten.

Ja se Juhannus sitten. Vastustan periaatteessa tuollaisia kalenterijuhlia, eli koska nyt on se ja se päivä, koko Suomen kansa pakkautuu autoon ja lähtee dokaamaan. Nyt olisi vaihtoehtoja silti aktiviteeteille. Joko meidän landelle tai K:n landelle viettämään rauhallista elämää omien tai appivanhempien kanssa. Tai sitten K:n kaverin landelle, missä on sitten sellainen perinteisempi Juhannus ohjelmassa.

K oli kyllä vähän epäileväinen ja oli sitä mieltä, että mun on tylsä olla siellä ihan selvinpäin. Toisaalta mä en haluaisi pilata K:n iloa enkä myöskään eristäytyä kaikesta sosiaalisesta elämästä vain siksi, että pulla on uunissa. K:n kaverin lande olisi myös sijainniltaan paras: lyhin matka ja vähimmät ruuhkat. Muutenhan meidän kummankin perheen landet on kaikkein pahimpien ruuhkateiden päässä. En tiedä kiinnostaisko ihan hirveästi lähteä kykkimään kymmenien tuhansien muiden apinoiden kanssa tonne maantielle.

Hankalaa. Choices, choices.

Toisaalta voisi vaikka jäädä Stadiinkin. Mökille voi ihan hyvin mennä joku toinen viikonloppu, ei se itse Juhannus tee siitä sen kummempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti